Εκτέλεση

  • Θα ετοιμάσουμε τη ζύμη όπως ακριβώς και για το στριφτό η συνταγή εδώ

 

  • Θα ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία μέχρι που θα στρίψουμε τη ζύμη. Στη συνέχεια η εκτέλεση διαφοροποιείται.

 

  • Κόβουμε το ρολό ζύμης σε λεπτές φέτες και φτιάχνουμε μακρόστενα στριμμένα μπαστουνάκια. Τα τοποθετούμε με σειρά σε ταψί ή στη λαμαρίνα του φούρνου όπου έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος, λαδωμένο ελαφρά.

 

  • Ψήνουμε τα στριφτάρια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 έως 45 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο μας, παρακολουθούμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν αρκετά και να γίνουν τραγανά.

 

  • Αφού ψηθούν, κλείνουμε το φούρνο, τ’ αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα  μέσα και μετά τα  βγάζουμε  και τα απλώνουμε πάνω σε σχάρα για να μη ιδρώσουν και μαλακώσουν. Τρώγονται το ίδιο ευχάριστα και ζεστά και κρύα.

 

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: