Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το ψάρι ή το παίρνουμε από το ιχθυοπωλείο έτοιμο καθαρισμένο.
Το αλατίζουμε απ’ όλες τις πλευρές και μέσα στην κοιλιά.
Ζεσταίνουμε τη σχάρα καλά όπου και αν το ψήσουμε (φούρνο, κάρβουνα, ηλεκτρική ψηστιέρα). Αλείφουμε το ψάρι με ελαιόλαδο και το τοποθετούμε στη σχάρα αφού πρώτα τη λαδώσουμε ελαφρώς.
- Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρνώντας με φαρδιά σπάτουλα το ψάρι. (Στην περίπτωση που η σχάρα κλείνει μέσα το ψάρι κάνουμε τούμπα τη σχάρα – ευκολότερος τρόπος ψησίματος). Αν το ψήσουμε στο γκριλ του φούρνου, κάτω από τη σχάρα θα βάλουμε ένα ταψί για τα υγρά που θα στάζουν από το ψάρι όπως θα ψήνεται.
- Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και ετοιμάζουμε μια παχύρευστη σάλτσα.
- Σερβίρουμε αμέσως με τη σάλτσα λαδολέμονο και μια δροσερή σαλάτα.