Ψάρι στη σχάρα-μυλοκόπι

11 Μαρτίου 2017

Υλικά

  • 1 μυλοκόπι ή άλλο ψάρι του ενός κιλού περίπου
  • αλάτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο για να αλείψουμε το ψάρι και να λαδώσουμε τη σχάρα

Για τη σάλτσα λαδολέμονο

  • 1/3 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  •  χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το ψάρι ή το παίρνουμε από το ιχθυοπωλείο έτοιμο καθαρισμένο.
    Το αλατίζουμε απ’ όλες τις πλευρές και μέσα στην κοιλιά.
    Ζεσταίνουμε τη σχάρα καλά όπου και αν το ψήσουμε (φούρνο, κάρβουνα, ηλεκτρική ψηστιέρα). Αλείφουμε το ψάρι με ελαιόλαδο και το τοποθετούμε στη σχάρα αφού πρώτα τη λαδώσουμε ελαφρώς.

 

  • Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρνώντας με φαρδιά σπάτουλα το ψάρι. (Στην περίπτωση που η σχάρα κλείνει μέσα το ψάρι κάνουμε τούμπα τη σχάρα – ευκολότερος τρόπος ψησίματος). Αν το ψήσουμε στο γκριλ του φούρνου, κάτω από τη σχάρα θα βάλουμε ένα ταψί για τα υγρά που θα στάζουν από το ψάρι όπως θα ψήνεται.

 

  • Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και ετοιμάζουμε μια παχύρευστη σάλτσα.
  • Σερβίρουμε αμέσως με τη σάλτσα λαδολέμονο και μια δροσερή σαλάτα.
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.