Γαλοπούλα ρολό

24 Ιανουαρίου 2017

…με γέμιση σπανάκι, τυρί και λιαστές ντομάτες!

Υλικά

  • φιλέτο από στήθος γαλοπούλας 1 κιλό περίπου χωρίς δέρμα και κόκαλα
  • 250 γραμ. σπανάκι πλυμένο καλά και χοντροκομμένο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 – 4 κομμάτια λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένα
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.γ. κάρυ
  • 3/4 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 150 γραμ. τυρί (γραβιέρα, μετσοβόνε ή ότι άλλο έχουμε) σε μικρά κομμάτια
  • λαδόκολλα

Εκτέλεση

  • Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το σπανάκι και τα κρεμμύδια με 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 10΄, προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα, αλάτι, πιπέρι ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

  • Πλένουμε καλά το φιλέτο γαλοπούλας, σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας τα νερά και το ανοίγουμε στη μέση με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουμε ένα λεπτό μεγάλο κομμάτι όπως το σνίτσελ. Το χαράζουμε με μαχαίρι και στη συνέχεια το χτυπάμε λίγο για να πλατύνει (να απλώσει). Το τοποθετούμε στον πάγκο της κουζίνας πάνω σε λαδόκολλα, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, κάρυ και στις δύο πλευρές. Απλώνουμε πάνω το μείγμα με το σπανάκι και κατόπιν το τυρί.

 

  • Τυλίγουμε σε ρολό με προσοχή να μείνει μέσα η γέμιση και το καλύπτουμε με τη λαδόκολλα σφίγγοντας τις άκρες. Τοποθετούμε σε ταψί η πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 – 180 βαθμούς C για περίπου 45΄ανάλογα με το φούρνο μας.

 

 

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.