Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, τις φέτες ψωμί, τριμμένες αφού πρώτα τις μουσκέψουμε στο νερό και τις πιέσουμε καλά στη χούφτα μας να φύγει το νερό. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε τον κιμά καλά. Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε αφού τους αλευρώσουμε ελαφρώς ή τους τοποθετούμε σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C να ψηθούν για μισή ώρα περίπου.

 

  • Καθαρίζουμε τα πράσα από τα εξωτερικά τους φύλλα, τα πλένουμε καλά και τα κόβουμε κατά μήκος στα τέσσερα και μετά σε μακρόστενα κομμάτια με μήκος 3-4 εκ.

 

  • Σε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τα πράσα και ανακατεύουμε. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 -20 λεπτά. Στη συνέχεια βάζουμε τους κεφτέδες πάντα στα πράσα και μαγειρεύουμε για 10 – 15 λεπτά ακόμα, μέχρι η σάλτσα τους να μελώσει.

 

  • Διαφορετικά αδειάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος το μείγμα με τα πράσα, τοποθετούμε από πάνω τους κεφτέδες, ρίχνουμε το νερό περιχύνουμε με ελαιόλαδο και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο αν το πυρίμαχο σκεύος δεν έχει καπάκι και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου μισή ώρα ακόμα. Προς το τέλος αφαιρούμε το σκέπασμα για να πάρουν επιπλέον χρώμα. Θέλουμε το φαγητό μας να μη μείνει με υγρά αλλά με τη σάλτσα του μελωμένη.

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών