Skip to content
Υλικά
για 4-5 άτομα
υλικά για τον κιμά
- 350 γρ. κιμά χοιρινό
- 350 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
- 1 φέτα μεγάλη ψωμί προηγούμενης μέρας
- 4 κομμάτια λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 2 κ.σ. τσίπουρο
- ¼ φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
υλικά για τη γέμιση
- 1 πιπεριά πράσινη (κέρατο)
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 100 γρ. φέτα κομμένη σε μακρόστενα ραβδάκια
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά το ψωμί μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο, τριμμένο με το χέρι. Προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο, τα υπόλοιπα υλικά για τον κιμά και ζυμώνουμε καλά. Ανοίγουμε τον κιμά πάνω σε χαρτί ψησίματος και στο κέντρο του βάζουμε τις πιπεριές αφού πρώτα τις καθαρίσουμε καλά, τις ανοίξουμε, αφαιρέσουμε τα σπόρια τους και τις κόψουμε σε μακρόστενα κομμάτια. Ανάμεσα στις πιπεριές βάζουμε τα κομμάτια φέτας.
- Κλείνουμε τις άκρες του κιμά και κάνουμε ένα ρολό. Λαδώνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κλείνουμε στο χαρτί, το βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί.

