Εκτέλεση

  •  Γλυκόξινες αγαπημένες γεύσεις! Χοιρινό με λαχανικά και ανανά…

 

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα καρότα σε μικρά κομμάτια (κύβους), όλα στο ίδιο μέγεθος περίπου. Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρέας. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι ανακατεύοντας προσεκτικά για να μην καεί . Μόλις ροδίσει  απ’ όλες τις πλευρές, ρίχνουμε το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι α εξατμιστεί το αλκοόλ.  Δοκιμάζουμε  κι αν είναι ακόμα σκληρό προσθέτουμε λίγο ζεστό  νερό.  βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

 

  • Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το τηγάνι σε άλλο σκεύος και ετοιμάζουμε τα λαχανικά… Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και μόλις κάψει λίγο ρίχνουμε τα λαχανικά και λίγο  αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σοταριστούν μέχρι να μαραθούν λίγο… (τα θέλουμε τραγανά όχι πολύ μαλακά). Μόλις είναι έτοιμα τα ρίχνουμε στο σκεύος με το χοιρινό. Στο τηγάνι σοτάρουμε τον ανανά μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.

 

  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το χοιρινό και τα λαχανικά στο τηγάνι που έχουμε τον ανανά, προσθέτουμε τη σάλτσα κέτσαπ, το μέλι, το ξίδι και το νερό βράζουμε για 5 έως 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι η σάλτσα να μελώσει. Τώρα το φαγητό είναι έτοιμο. Σερβίρουμε με βρασμένο ρύζι μπασμάτι ή ότι άλλο ρύζι θέλουμε.

 

  • Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορούμε να μαγειρέψουμε και το γλυκόξινο κοτόπουλο.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών