Εκτέλεση

  • Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε φέτες τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για 15΄ έως 20΄ περίπου να ξεπικρίσουν. Στη συνέχεια τις ξεπλένουμε με νερό και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν τα πολλά νερά και μετά τις στύβουμε με το χέρι και τις ψιλοκόβουμε αρκετά σαν χοντροκομμένο κιμά.

 

  • Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα πλατιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ρίχνουμε τον κιμά και τα κρεμμύδια ανακατεύουμε συνέχεια για 10 λεπτά και μετά προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες μελιτζάνες και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 10 – 15 λεπτά ενώ κατά διαστήματα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη γλυκιά πάπρικα, τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 15 – 20΄περίπου, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό.

 

  • Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ
  • Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να διαλυθεί το αλεύρι. Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει. Λίγο πριν τη χρησιμοποιήσουμε ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο,  το αυγό και ανακατεύουμε.

 

  • Σε ένα πυρίμαχο σκεύος βουτυρωμένο (διαστάσεων 34 Χ 24 εκ. περίπου) απλώνουμε λίγη μπεσαμέλ, βάζουμε μια στρώση λαζάνια και καλύπτουμε με το 1/4 από το μείγμα του κιμά με μελιτζάνες. Ρίχνουμε λίγο τριμμένο τυρί και από πάνω λίγη μπεσαμέλ. Επαναλαμβάνουμε άλλες δύο στρώσεις με τον ίδιο τρόπο. Στην τελευταία στρώση λαζάνια απλώνουμε τον υπόλοιπο κιμά, τριμμένο τυρί και τη μπεσαμέλ. Ρίχνουμε τυρί από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 190 C για 30 – 40΄.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών