Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για μισή ώρα να ξεπικρίσουν. Στη συνέχεια τις πλένουμε, τις στραγγίζουμε καλά, τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας, τις απλώνουμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί, αφού πρώτα τις αλείψουμε με λίγο λάδι και τις ψήνουμε στο γκριλ γυρίζοντας και από την άλλη πλευρά. Στη συνέχεια με τον ίδιο τρόπο ψήνουμε και τις πιπεριές αφού πρώτα τις κόψουμε στη μέση και αφαιρέσουμε τους σπόρους. (Αν χρησιμοποιήσουμε πιπεριές Φλωρίνης μετά το ψήσιμο, αφού κρυώσουν λίγο τις ξεφλουδίζουμε).

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι να ζεσταθεί, ρίχνουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, την καυτερή πιπεριά (αν θέλουμε να γίνει η σάλτσα πικάντικη), τη ζάχαρη, το αλάτι το σκόρδο και τη ρίγανη. Αφήνουμε να σιγοβράσει και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Μόλις αρχίσει και δένει η σάλτσα και μείνει με το λάδι και το ζουμί της αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές εναλλάξ. Από πάνω βάζουμε τη φέτα κομμένη σε φέτες και τέλος ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας να καλύψει όλη την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο φούρνο στους 170 βαθμούς C για 30 λεπτά περίπου ώρα.

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών