Εκτέλεση
- Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με αρκετό νερό και τ’ αφήνουμε όλη τη νύχτα. Την επομένη τα ξεπλένουμε καλά, τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με νερό τόσο όσο να καλύπτονται καλά και τα βάζουμε στη φωτιά.
- Όταν αρχίσει ο βρασμός σχηματίζεται αφρός. Τον αφαιρούμε με ένα κουτάλι. Αφού σταματήσουν πια να αφρίζουν, στραγγίζουμε το νερό, προσθέτουμε άλλο ζεστό να καλυφθούν τα ρεβίθια και σιγοβράζουμε για 30 – 40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Να μη λιώσουν και χυλώσουν, τα θέλουμε ολόκληρα.
- Λίγο πριν τα βγάλουμε από τη φωτιά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, βράζουμε για 10 λεπτά ακόμα και μετά αδειάζουμε τα ρεβίθια μαζί με το ζουμί τους σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψί. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180 βαθμούς C για 30 λεπτά ή μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά και μείνουν με μια πηχτή σάλτσα και το λάδι τους.