Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες: Kόβουμε με τα δάχτυλα το κεφάλι τραβώντας ταυτόχρονα τα εντόσθιά τους. Ανοίγουμε την κοιλιά τους και αφαιρούμε προσεκτικά τη ραχοκοκαλιά. Ξεπλένουμε με κρύο νερό, στραγγίζουμε καλά τα φιλέτα και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα πολλά νερά.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι, ρίχνουμε αλάτι, και λίγη ρίγανη (αν βάλουμε πολύ θα πικρίζει). Ανακατεύουμε απαλά με προσοχή να μη διαλύσουμε τις φιλεταρισμένες σαρδέλες. Πλένουμε τα ντοματίνια, τα στραγγίζουμε και τα αλατίζουμε.
Περνάμε ένα – ένα τα φιλέτα (τυλιγμένα σε ρολό) στα ξυλάκια, εναλλάξ με τα ντοματίνια. Περιχύνουμε τα σουβλάκια με το ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο γκριλ σε ψηστιέρα ή σε φούρνο για 15 – 20 λεπτά περίπου, γυρίζοντας να ψηθούν απ’ όλες τις πλευρές. Προσέχουμε όμως να μη στεγνώσουν πολύ, τα θέλουμε ζουμερά!