Εκτέλεση
- Πλούσιος σε Ω 3 λιπαρά ο σολομός!… Ιδανικός για τη σωστή διατροφή μας!
- Σ’ ένα πυρέξ ή ταψάκι ή άλλο πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τις φέτες σολομού, αφού πρώτα τις αλατοπιπερώσουμε απ’ όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τις πασπαλίζουμε με το ξύσμα. Τοποθετούμε από πάνω τις φέτες λεμονιού και τα κλαράκια δενδρολίβανου και μερικά φύλλα ψιλοκομμένα.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς C για 20 – 30 λεπτά περίπου μέχρι που θα αρχίσει ο σολομός να ροδίζει.
- Τον σερβίρουμε ζεστό με μία δροσερή σαλάτα ή βραστά λαχανικά!
- Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.