Εκτέλεση
Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι με το ελαιόλαδο στη φωτιά να κάψει. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάτουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα θράψαλα και ανακατεύουμε να σοταριστούν και αυτά για 10 λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το μάραθο, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά ακόμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C. Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου ακόμα μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα τους. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.