Θράψαλα με ντομάτα

9 Νοεμβρίου 2018

Υλικά

 

  • 500 γρ. θράψαλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 – 5 ντομάτες ώριμες περασμένες στον τρίφτη
  • λίγο μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι με το ελαιόλαδο στη φωτιά να κάψει. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάτουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα θράψαλα και ανακατεύουμε να σοταριστούν και αυτά για 10 λεπτά. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το μάραθο, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά ακόμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε πυρίμαχο σκεύος και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C. Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου ακόμα μέχρι να μαλακώσουν και να δέσει η σάλτσα τους. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.