Εκτέλεση
- Κόβουμε σε φέτες τις μελιτζάνες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για μισή ώρα. Στη συνέχεια τις ξεπλένουμε καλά τις βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα νερά και μετά τις ψιλοκόβουμε.
- Σε μια ανοιχτή κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε τα 2/3 από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά ανακατεύοντας συνέχεια. Σε 10 λεπτά προσθέτουμε τις μελιτζάνες. Ρίχνουμε το αλάτι και τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ψηθεί ο κιμάς και οι μελιτζάνες και μείνουν με πηχτή σάλτσα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Σε λαδωμένο ταψί απλώνουμε 4 φύλλα λαδωμένα μεταξύ τους. Προσθέτουμε στο μείγμα του κιμά τα τυριά και το αυγό ελαφρά χτυπημένο, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε στο ταψί πάνω στα φύλλα. Βάζουμε από πάνω τα άλλα 2 φύλλα λαδωμένα, γυρίζουμε τις άκρες που περισσεύουν προς τα μέσα, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι ή το σουσάμι και ψήνουμε την πίτα μας στους 170 – 180 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει καλά.