Εκτέλεση
- Για τη βάση της τάρτας:
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέϊκιν πάουντερ. Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στο αλεύρι. Τρίβουμε με τα χέρια το βούτυρο μαζί με το αλεύρι μέχρι να γίνει το μείγμα σαν τριμμένη ψίχα ψωμιού. Προσθέτουμε λίγο – λίγο το νερό και ζυμώνουμε ώσπου η ζύμη να γίνει μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια. Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα την τοποθετούμε σε ένα μπολ, την καλύπτουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 20 έως 30 λεπτά.
- Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια τη ζύμη και τη βάζουμε σε ταψάκι για τάρτες διαμέτρου 30 cm. Τρυπάμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια της τάρτας.
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση
- Σε μια κατσαρόλα τηγάνι λιώνουμε 2 κ.σ. βούτυρο και προσθέτουμε την κολοκύθα. Αφήνουμε να ψηθεί για 5-8 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Τη βγάζουμε σε ένα μπολ στην άκρη. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο. προσθέτουμε το κρεμμύδι το σοτάρουμε λίγο και ρίχνουμε την κολοκύθα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν μαζί για 10. Προσθέτουμε το γάλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 10 λεπτά. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει να χυλώνει κλείνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τα τυριά, το δυόσμο και λίγο πιπέρι.
- Αδειάζουμε το μείγμα στην τάρτα και ψήνουμε στους 170 – 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει ελαφρά.