Εκτέλεση

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε τα 3 φλιτζ. του τσαγιού αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Ανοίγουμε μια καλούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε τα αυγά, το λάδι, λίγο αλάτι, το κεφίρ (κρατάμε ½ φλιτζ. για το τέλος), τη φέτα τριμμένη με το χέρι (κρατάμε ένα μικρό κομμάτι για να το τρίψουμε από πάνω), και ανακατεύουμε καλά. Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο αλεύρι ακόμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Θέλουμε το μείγμα να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Λαδώνουμε το ταψί του φούρνου και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Το απλώνουμε ομοιόμορφα και τρίβουμε από πάνω το τυρί που κρατήσαμε και περιχύνουμε το ½ φλιτζ. κεφίρ ανακατεμένο με το ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 50 – 60 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο μας, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

 

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: