Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα τυριά (τη φέτα τριμμένη με το χέρι και τα υπόλοιπα περασμένα στον τρίφτη του κρεμμυδιού) και τα ανακατεύουμε.

 

  • Απλώνουμε ένα φύλλο στο τραπέζι ή στον πάγκο της κουζίνας, το λαδώνουμε με ένα πινέλο και ρίχνουμε από πάνω ένα μέρος (3 κ.σ. περίπου) από το μείγμα των τυριών με τρόπο ώστε να σκορπιστούν τα τυριά σε όλη την επιφάνεια του φύλλου. Μαζεύουμε το φύλλο σαν πλισέ (σούρα) και το τυλίγουμε σε σαλιγκάρι. Το τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου από πρώτα το λαδώσουμε. Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα φύλλα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας και γεμίσει το ταψί με μικρές πίτες. Το λάδι που περίσεψε με ένα κουτάλι το ρίχνουμε πάνω απο τις πίτες ώστε να πάει παντού.

 

  • Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε λίγο τα αυγά, ρίχνουμε το γάλα, ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μείγμα πάνω από κάθε πίτα. Αφήνουμε 15 έως 20 λεπτά να ρουφήξουν τα αυγά και το γάλα, (μέχρι να ζεσταθεί ο φούρνος μας).

 

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 190 βαθμούς C για 30 – 40 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο μας). Να λιώσουν τα τυριά, να ροδίσουν τα φύλλα και να γίνουν τραγανά. Προσέχουμε όμως να μην στεγνώσουν πολύ τα τυριά! Καλή επιτυχία!

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Ετικέτες:

Μοιράσου: