Εκτέλεση

Βάζουμε μία κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε και μόλις μαλακώσουν λίγο ρίχνουμε τα μπιζέλια (καθαρισμένα και πλυμένα)  και τις αγκινάρες επίσης καθαρισμένες και περασμένες με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγο νερό (1 φλιτζ. του τσαγιού) και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Όση ώρα μαγειρεύονται παρακολουθούμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Προς το τέλος ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον άνηθο, το χυμό λεμονιού και το αλεύρι διαλυμένο σε 1/4 του φλιτζ. κρύο νερό. Αφήνουμε να βράσει το φαγητό μας λίγα λεπτά ακόμα σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα του.

ΑΓΚΙΝΑΡΕς ΜΕ ΜΠΙΖΕΛΙΑ 3

 

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών