Εκτέλεση

  • Ατζέμ πιλάφι {acem pilavi (acem & pilav)} είναι  ένα πιάτο περσικής προέλευσης…

 

  • Πλένουμε το κρέας και το αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσει. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά με το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνουμε το κρέας. Το σοτάρουμε γυρίζοντας το να ροδίσει α’ όλες τις πλευρές και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Σοτάρουμε μερικά λεπτά ακόμα ενώ ανακατεύουμε.

 

  • Προσθέτουμε τη ντομάτα και 2 – 3 φλιτζάνια ζεστό νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει καλά το κρέας μέχρι να μαλακώσει για 40 – 50 λεπτά περίπου. Παρακολουθούμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε ζεστό νερό.

 

  • Σουρώνουμε το ζωμό… μετράμε και συμπληρώνουμε ζεστό νερό ώστε να έχουμε 4 έως 4 ½ φλιτζάνια, όσο χρειάζεται για να βράσει το ρύζι.
    Βάζουμε την κατσαρόλα με το κρέας και το ζωμό στη φωτιά. Μόλις αρχίσουν να βράζουν ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε.  Δοκιμάζουμε για αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να βράσει και το ρύζι για 20 λεπτά. Προσοχή… δεν αφήνουμε το ρύζι να πιεί όλο το νερό, θέλουμε να έχει λίγο ζωμό και να μην είναι στεγνό…. σημαντικό για την επιτυχία του!

 

  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά, βγάζουμε το καπάκι και σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα.  Αφήνουμε λίγα λεπτά και σερβίρουμε αμέσως το φαγητό μας ζεστό!

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών