Εκτέλεση

  • βάλσαμο το βραστό χρονιάρικο κατσίκι (βετούλι) … 

 

  • Πλένουμε το κρέας, που είναι  κομμένο  σε μερίδες από το κρεοπώλη και το βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό. Ρίχνουμε τα αρωματικά (ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι) και βράζουμε για 10 έως 15 λεπτά και ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα. Βγάζουμε από τη φωτιά χύνουμε το νερό μαζί με τα αρωματικά, ξεπλένουμε με ζεστό νερό και το βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα προσθέτοντας  ζεστό  νερό. (Ρίχνουμε αρκετό νερό για να έχουμε στο τέλος, αφού βράσουν και τα λαχανικά, ζουμερή σούπα). Ξαναβάζουμε στη φωτιά, και μόλις αρχίσει ο βρασμός χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 2  ώρες περίπου μέχρι να μαλακώσει καλά. Όσο βράζει, αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται.

 

  • Αφού βράσει και μαλακώσει αρκετά το κρέας, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες. Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 45 – 50 λεπτά περίπου. Προς το τέλος αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται να ρίξουμε λίγο αλάτι ακόμα.

 

  • Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθιά πιάτα, ρίχνουμε φρέσκο χυμό λεμονιού και την απολαμβάνουμε!!!

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

 

φωτογραφία οδηγιών