Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα καρότα σε μικρά κομμάτια (κύβους), όλα στο ίδιο μέγεθος περίπου. Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι ανακατεύοντας προσεκτικά για να μην καεί . Μόλις σωταριστούν τα κομμάτια του κοτόπουλου και ροδίσουν λίγο απ’ όλες τις πλευρές τα βγάζουμε από το τηγάνι σε άλλο σκεύος μέχρι να μαγειρέψουμε τα λαχανικά.

Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και μόλις κάψει λίγο ρίχνουμε τα λαχανικά και προσθέτουμε αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σοταριστούν μέχρι να μαραθούν λίγο όμως (τα θέλουμε τραγανά όχι πολύ μαλακά). Μόλις είναι έτοιμα τα ρίχνουμε στο σκεύος με το κοτόπουλο και στο τηγάνι σωτάρουμε τον ανανά μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά στο τηγάνι που έχουμε τον ανανά, προσθέτουμε τη σάλτσα κέτσαπ, το μέλι, το ξίδι και το νερό βράζουμε για 5 έως 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι η σάλτσα να μελώσει. Τώρα το φαγητό είναι έτοιμο. Σερβίρουμε πασπαλίζοντάς το με ψημένο σουσάμι ή κάσιους και με βρασμένο ρύζι μπασμάτι ή ότι άλλο ρύζι θέλουμε.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορούμε να μαγειρέψουμε και το γλυκόξινο χοιρινό.

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών