Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα φασόλια, τα πλένουμε, τα βάζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό κρύο νερό, τα βράζουμε για 5 λεπτά και τα σουρώνουμε.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τα φασόλια, τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, νερό να τα καλύπτει καλά, ρίχνουμε τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε να βράσει το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 40΄- 50΄ περίπου μέχρι να βράσουν καλά τα φασόλια, να μαλακώσουν και η σάλτσα να πήξει – να χυλώσει, να μείνει με το λαδάκι της. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος παρακολουθούμε και δοκιμάζουμε αν έχουν βράσει μήπως χρειασθεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό. Αν τα προτιμάμε ως σούπα βάζουμε περισσότερο νερό και αφού βράσουν πριν τ’ αποσύρουμε από τη φωτιά πρέπει να είναι ζουμερά!
Χαίρομαι που σας άρεσε η συνταγή… Τα μαυρομάτικα φασόλια είναι από τα πιο νόστιμα όσπρια!!!
Αυτή την συνταγή την έφτιαξα σήμερα, επίσης πρόσθεσα και ένα κύβο για όσπρια, έγινε πολύ νόστιμο. Την αποθήκευσα και θα την ξανακάνω οπωσδήποτε!!! Σας ευχαριστώ για την όμορφη ιδέα, γιατί ήθελα μια αλλαγή με το φαγητό,όχι συνέχεια τα ίδια !