Μαυρομάτικες νοστιμιές

10 Οκτωβρίου 2017

Βιολογικά μαυρομάτικα φασόλια γιαχνί.

Αγαπημένο φαγητό… από τα πιο νόστιμα όσπρια.

Οι φωτογραφίες είναι από τον κήπο μας, όταν τα καλλιεργούσε η μανούλα μου!

Υλικά

  • 500 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 3 κρεμμύδια μεγάλα ξερά
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5 μεγάλες ντομάτες πολύ ώριμες ψιλοκομμένες (στον τρίφτη)
  • 1 κ.σ. ντομάτα πελτέ
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα φασόλια, τα πλένουμε, τα βάζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό κρύο νερό, τα βράζουμε για 5 λεπτά και τα σουρώνουμε.

 

  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τα φασόλια, τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, νερό να τα καλύπτει καλά, ρίχνουμε τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

 

  • Αφήνουμε να βράσει το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 40΄- 50΄ περίπου μέχρι να βράσουν καλά τα φασόλια, να μαλακώσουν και η σάλτσα να πήξει – να χυλώσει, να μείνει με το λαδάκι της.  Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος παρακολουθούμε και δοκιμάζουμε αν έχουν βράσει μήπως  χρειασθεί να προσθέσουμε  λίγο ζεστό νερό.

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

2 Σχόλια

  • Ο/Η roulatzim λέει:

    Χαίρομαι που σας άρεσε η συνταγή… Τα μαυρομάτικα φασόλια είναι από τα πιο νόστιμα όσπρια!!!

  • Ο/Η Ηλέκτρα λέει:

    Αυτή την συνταγή την έφτιαξα σήμερα, επίσης πρόσθεσα και ένα κύβο για όσπρια, έγινε πολύ νόστιμο. Την αποθήκευσα και θα την ξανακάνω οπωσδήποτε!!! Σας ευχαριστώ για την όμορφη ιδέα, γιατί ήθελα μια αλλαγή με το φαγητό,όχι συνέχεια τα ίδια !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.