Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια ( κύβους – μπουκιές ) και τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό.
    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο να κάψει. Ρίχνουμε το κρέας, ανακατεύουμε και το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, την πάπρικα, την κανέλα και 2 φλιτζ. του τσαγιού νερό.
    Μαγειρεύουμε για 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρέας να μαλακώσει. Αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο νερό ζεστό.

 

  • Όση ώρα το κρέας μαγειρεύετε ετοιμάζουμε τις πατάτες. Τις βγάζουμε από το νερό και τις στεγνώνουμε λίγο με χαρτί κουζίνας. Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε τις πατάτες λίγες – λίγες και τις τηγανίζουμε γυρίζοντας από όλες τις πλευρές να ροδίσουν ελαφρώς.

 

  • Όταν το κρέας είναι έτοιμο ρίχνουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε ελαφρά, προσθέτουμε αν χρειάζεται ζεστό νερό, δοκιμάζουμε για αλάτι και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 20 – 30 λεπτά ακόμα, μέχρι το φαγητό μας να μείνει με τη σάλτσα δεμένη και το λαδάκι του.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών