…εύκολη και γρήγορη συνταγή… μπουκιά και απόλαυση!!!
Υλικά
1 κιλό συκώτι πολύ φρέσκο από νεαρό μοσχάρι, (καθαρισμένο από το κρεοπώλη)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 κ.γ γλυκιά πάπρικα
ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
χυμό λεμονι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
…εύκολη και γρήγορη συνταγή… μπουκιά και απόλαυση!!!
Ο κρεοπώλης μας φροντίζει να έχει συκώτι από φρεσκοσφαγμένο νεαρό μοσχάρι (το κόβει σε κομμάτια και το καθαρίζει προσεχτικά). Μου είπε πως αυτό το φρέσκο συκώτι δεν χρειάζεται να μπει σε γάλα. Κι έχει δίκαιο.. δοκιμασμένη συνταγή… πολλές φορές. Σε γάλα μπαίνει το συκώτι όταν δεν είναι φρέσκο… Αλλοιώνεται εύκολα και αποκτά βαριά μυρωδιά γιατί έχει πολύ αίμα και μαλακούς ιστούς σε αντίθεση με το κρέας.
Πλένουμε το συκώτι και το σκουπίζουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι. Βάζουμε το συκώτι σε μεγάλες φέτες όπως το πήραμε απ΄το κρεοπωλείο. Το ψήνουμε σε δυνατή προς μέτρια φωτιά από τη μια πλευρά για ένα λεπτό και μετά το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά επίσης για ένα λεπτό.
Μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε το συκώτι γυρίζοντας συνέχεια (λιγότερο χρόνο από λεπτό) για να ψηθεί καλά από κάθε πλευρά. Μεγάλη προσοχή όμως να μη το τρυπήσουμε και χάσει τα υγρά του . (Μυστικό επιτυχίας στο ψήσιμο για να παραμείνει ζουμερό και αφράτο).
Επίσης προσοχή… όσο ψήνουμε το συκώτι δε θα ρίξουμε καθόλου αλάτι. Μόνο όταν το βάλουμε στο πιάτο να το σερβίρουμε…
Αφού είναι έτοιμο, το βάζουμε στο ξύλο κοπής το αφήνουμε 2 λεπτά να ηρεμήσει και το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες λοξά με κοφτερό μαχαίρι.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με γλυκιά πάπρικα. Έτοιμο για σερβίρισμα. Μπουκιά και απόλαυση!!!