Εκτέλεση

• Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρέας και ανακατεύουμε να σοταρισθεί από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε και μόλις μαλακώσουν, ρίχνουμε και τα σκορδάκια. Σοτάρουμε 5 λεπτά ακόμα και προσθέτουμε τη ντομάτα ή το πελτέ, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη, την πάπρικα και 2 φλιτζ. του τσαγιού νερό. Μαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρέας να μαλακώσει. Αν χρειασθεί προσθέτουμε λίγο νερό ζεστό.

• Εν τω μεταξεί ετοιμάζουμε τα κολοκυθάκια. Κόβουμε τα κοτσάνια τους, τα πλένουμε και αν είναι πολύ μικρά τ’ αφήνουμε ολόκληρα, διαφορετικά τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα γυρίζουμε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και να μαλακώσουν.

• Όταν το κρέας είναι έτοιμο ρίχνουμε τα κολοκυθάκια στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε ελαφρά, προσθέτουμε αν χρειάζεται ζεστό νερό, δοκιμάζουμε για αλάτι και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 20 – 30 λεπτά ακόμα, μέχρι το φαγητό μας να μείνει με το λαδάκι του.