Εκτέλεση
Κόβουμε τα φιλέτα στα δύο, τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα μανιτάρια. Τ’ αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή όλο το βράδυ. Αν δεν έχουμε χρόνο μειώνουμε τις ώρες, δεν πειράζει.
Ρίχνουμε σε μια ανοιχτή κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι το χοιρινό μαζί με όλα τα υλικά του μπολ σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Προς το τέλος ρίχνουμε και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για άλλα 10 – 15 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά και να μείνει το φαγητό με μια πηχτή σάλτσα και τα σύκα μελωμένα!
Βγάζουμε τα φιλέτα, τα κόβουμε σε χοντρές φέτες και τα ρίχνουμε πάλι μέσα στην κατσαρόλα, στη σάλτσα τους.
Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι ή πλιγούρι και μια πράσινη δροσερή σαλάτα!!!