Χοιρινό με σύκα

13 Δεκεμβρίου 2017

Για το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς ή για το Κυριακάτικο τραπέζι με την οικογένεια!

Υλικά

Για 4 – 6 άτομα

  • 2 χοιρινά φιλέτα
  • 6 – 8 ξερά σύκα κομμένα στα δύο ή τέσσερα κομμάτια
  • 1/4 φλιτζ. του τσαγιού μαύρες σταφίδες, μύρτα ή μύρτιλα
  • 4 μεγάλα λευκά μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • ¼ φλιτζ. του τσαγιού (60 ml) ελαιόλαδο
  • χυμό από 4 μανταρίνια
  • λεπτές λουρίδες από τη φλούδα ενός μανταρινιού
  • 1 σφηνάκι λικέρ μέντα
  • μερικά φύλλα από φρέσκια μέντα
  • αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση

Κόβουμε τα φιλέτα στα δύο, τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα μανιτάρια. Τ’ αφήνουμε να μαριναριστούν στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή όλο το βράδυ. Αν δεν έχουμε χρόνο μειώνουμε τις ώρες, δεν πειράζει.

Ρίχνουμε σε μια ανοιχτή κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι το χοιρινό μαζί με όλα τα υλικά του μπολ σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Προς το τέλος ρίχνουμε και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για άλλα 10 – 15 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά και να μείνει το φαγητό με μια πηχτή σάλτσα και τα σύκα μελωμένα!
Βγάζουμε τα φιλέτα, τα κόβουμε σε χοντρές φέτες και τα ρίχνουμε πάλι μέσα στην κατσαρόλα, στη  σάλτσα τους.

Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι ή πλιγούρι και μια πράσινη δροσερή σαλάτα!!!

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.