Εκτέλεση

Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε σε χοντρές φέτες τα φιλέτα. Ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, βάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε τα φιλέτα. Γυρίζουμε τα κομμάτια από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί όσο βράζει και προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία και παρακολουθούμε αν έχουν μαλακώσει, αν όχι προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μείνουν χωρίς υγρά παρά μόνο με το λάδι. Ρίχνουμε τότε αλάτι, πιπέρι και τα σταφύλια. Ανακατεύουμε, αφήνουμε να βράσουν 10 – 15 λεπτά και προσθέτουμε το πετιμέζι. Αφού πάρει μερικές βράσεις και δέσει καλά η σάλτσα (μελώσει) το φαγητό μας είναι έτοιμο. Ρίχνουμε από πάνω το καβουρδισμένο σουσάμι και σερβίρουμε με  γλυκοπατάτες πουρέ ή πατάτες τηγανιτές ή καρότα γλασέ, ρύζι, πλιγούρι ή ότι άλλο θέλουμε.

 

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών