Χοιρινό με σταφύλια και πετιμέζι

28 Αυγούστου 2018

Υλικά

  • 2 χοιρινά φιλέτα (ψαρονέφρι)
  • 2 φλιτζ. του τσαγιού σταφύλια χωρίς κουκούτσια (σταφίδα – σουλτανίνα)
  • 1/3 φλιτζ. του τσαγιού λευκό κρασί
  • 1/4 φλιτζ. του τσαγιού πετιμέζι
  • 1/4 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο (προαιρετικά).

Εκτέλεση

Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε σε χοντρές φέτες τα φιλέτα. Ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, βάζουμε στη φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε τα φιλέτα. Γυρίζουμε τα κομμάτια από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί όσο βράζει και προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία και παρακολουθούμε αν έχουν μαλακώσει, αν όχι προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μείνουν χωρίς υγρά παρά μόνο με το λάδι. Ρίχνουμε τότε αλάτι, πιπέρι και τα σταφύλια. Ανακατεύουμε, αφήνουμε να βράσουν 10 – 15 λεπτά και προσθέτουμε το πετιμέζι. Αφού πάρει μερικές βράσεις και δέσει καλά η σάλτσα (μελώσει) το φαγητό μας είναι έτοιμο. Ρίχνουμε από πάνω το καβουρδισμένο σουσάμι και σερβίρουμε με  γλυκοπατάτες πουρέ ή πατάτες τηγανιτές ή καρότα γλασέ, ρύζι, πλιγούρι ή ότι άλλο θέλουμε.

φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.