Εκτέλεση

  • Παραδοσιακό, γευστικότατο, χειμωνιάτικο φαγητό… Το χοιρινό με το λάχανο κάνουν τον τέλειο συνδυασμό για ένα από τα πλέον νοστιμότερα πιάτα!

 

  • Με μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το χοιρινό κρέας απ’ όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τον πελτέ, την πάπρικα, τις πιπεριές, ανακατεύουμε και ρίχνουμε ζεστό νερό τόσο όσο να καλύπτει το κρέας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 50 έως 60 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.

 

  • Μόλις το χοιρινό βράσει, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μπαχάρι και το λάχανο με τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 20′ – 30 ακόμα, μέχρι να βράσει και μαλακώσει το λάχανο να μείνει το φαγητό με μελωμένη σάλτσα. Παρακολουθούμε το μαγείρεμα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών