Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα πέστο βασιλικού: Βάζουμε το σκόρδο και τo κουκουνάρι στο μούλτι ή στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και λίγο από το ελαιόλαδο για να αναμειχθούν καλύτερατα τα υλικά, να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο-λίγο το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να δουλεύουμε το μπλέντερ. Η σάλτσα πέστο πρέπει να γίνει σαν κρέμα. Στο τέλος ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 7΄- 9΄ ή σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και αμέσως τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη σάλτσα πέστο ανακατεύουμε καλά, αδειάζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε χωρίς καθυστέρηση. Αν θέλουμε προσθέτουμε τριμμένη παρμεζάνα.

Μπορούμε να φτιάξουμε πέστο βασιλικού 1 – 2 δόσεις παραπάνω. Τη βάζουμε σε γυάλινα βαζάκια, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω όσο να σκεπαστεί και τη συντηρούμε στο ψυγείο για αρκετό καιρό. Και για αρκετούς μήνες έως και 1 χρόνο στην κατάψυξη. Έτσι έχουμε έτοιμη σάλτσα πέστο για όταν μας χρειαστεί.

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: