Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια λεκάνη τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι (πλυμένο), το μαϊντανό, λίγο από το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και ετοιμάζουμε τα γιουβαρλάκια.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό περίπου 5 -6 φλιτζ. του τσαγιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο να βράσουν. Ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα γιουβαρλάκια, προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 30 -40 λεπτά περίπου.
Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια μέσα σε ένα μπολ μέχρι να πήξουν, προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε ελαφρά να αναμειχθούν. Ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε λίγο από το ζουμί της σούπας. Ρίχνουμε το αβγολέμονο μέσα στη σούπα ανακατεύουμε και την αποσύρουμε από τη φωτιά. Μοιράζουμε τα γιουβαρλάκια στα πιάτα στολίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.