Γιουβαρλάκια

9 Οκτωβρίου 2018

…λαχταριστή σούπα συνταγή της γιαγιάς … αγαπημένη!

Υλικά

  • 1/2 κιλό κιμά από μοσχάρι ή (μισό – μισό με μοσχάρι και χοιρινό)
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/3 φλιτζ. του τσαγιού ρύζι Καρολίνα για τα γιουβαρλάκια και 1/4 φλιτζ. του τσαγιού ρύζι γλασέ για τη σούπα
  • 1/3 φλιτζ. του τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγα ολόκληρα φύλλα για το στόλισμα
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι
  • νερό
  • 1 μεγάλο αυγό ή  2 μικρά
  • χυμό από μισό ή ένα λεμόνι.

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια λεκάνη τον κιμά, το κρεμμύδι, το ρύζι (πλυμένο), το μαϊντανό, λίγο από το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και ετοιμάζουμε τα γιουβαρλάκια.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό περίπου 5 -6 φλιτζ. του τσαγιού και το υπόλοιπο ελαιόλαδο να βράσουν. Ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα γιουβαρλάκια, προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 30 -40 λεπτά περίπου.

Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια μέσα σε ένα μπολ μέχρι να πήξουν, προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε ελαφρά να αναμειχθούν. Ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε λίγο από το ζουμί της σούπας. Ρίχνουμε το αβγολέμονο μέσα στη σούπα ανακατεύουμε και την αποσύρουμε από τη φωτιά. Μοιράζουμε τα γιουβαρλάκια στα πιάτα στολίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.

φωτογραφία οδηγιών
φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.