Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τις ντομάτες. Τις χαράζουμε σταυτωτά (όχι από το κοτσάνι, από την άλλη πλευρά), και τις ρίχνουμε ρίχνουμε σε καυτό νερό. Αφήνουμε λίγα λεπτά και στη συνέχεια τις ρίχνουμε σε κρύο νερό και αφαιρούμε τη φλούδα τους. Τις κόβουμε στα τέσσερα και αδειάζουμε τους σπόρους. Κρατάμε 1 φλιτζ. ντομάτες, κομμένες σε μικρά – μικρά κυβάκια και τις υπόλοιπες τις βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα 2/3 του αγγουριού (καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους, τις μισές πιπεριές την καυτερή και το σκόρδο και τα πολτοποιούμε. Αδειάζουμε το μείγμα του πολτού σε ένα μπολ, ρίχνουμε λίγο ξίδι, πιπέρι και όσο αλάτι θέλουμε. Προσθέτουμε 1 φλιτζ. κρύο νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο δύο ώρες.

Κόβουμε τις φέτες ψωμιού σε κύβους αφού πρώτα αφαιρέσουμε τις άκρες. Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι να ροδίσουν.

Καθαρίζουμε το υπόλοιπο αγγούρι και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Το ίδιο κάνουμε με τις υπόλοιπες πιπεριές και το κρεμμύδι. Συγκεντρώνουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά σε ένα μικρό μπολ (θα τα χρειαστούμε όταν σερβίρουμε τη σούπα). Πριν το σερβίρισμα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και δοκιμάζουμε αν είναι εντάξει από αλάτι και ξίδι. Μοιράζουμε τη σούπα σε ατομικά μπολ ή βαθιά πιάτα, βάζουμε από πάνω λίγα ψιλοκομμένα λαχανικά και στερεώνουμε ένα κλαράκι βασιλικού. Τέλος ρίχνουμε μερικά κρουτόν (ψημένους κύβους ψωμιού) και παγάκια αν θέλουμε τη σούπα μας περισσότερο δροσερή. Έτοιμη να την απολαύσουμε!

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: