Εκτέλεση

  • Ο καύσωνας θέλει το αντίδοτο του… σκορδάρι όπως παλιά…
  • Παραδοσιακή συνταγή της Καρδίτσας και συγκεκριμένα απ’ το χωριό μου… (καραγκουνοχώρι!!!
  • Γνωστό το σκορδάρι και σε άλλες περιοχές…  Οι αγρότες συνήθιζαν να το παίρνουν μαζί τους στα χωράφια τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού κατά τον θερισμό, αλωνισμό, σκάλισμα κ.α.

 

  • Εκτέλεση συνταγής…
  • Λιώνουμε το σκόρδο στο γουδί με το γουδοχέρι ρίχνοντας και λίγο αλάτι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο συνεχίζουμε να χτυπάμε ενώ ρίχνουμε και την ψίχα από το ψωμί. Χτυπώντας όλα τα υλικά στο γουδί το μείγμα θα γίνει σαν αλοιφή. Προσθέτουμε τώρα το ξίδι δουλεύοντας συνέχεια και στο τέλος ρίχνουμε νερό, ανακατεύουμε καλά και το αδειάζουμε σε μια σουπιέρα ή ένα μπολ… Αν θέλουμε συμπληρώνουμε νερό.  Δοκιμάζουμε… και αν χρειάζεται αλάτι ή ξίδι… προσθέτουμε… Το σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα ή μπολ.
  • Παλιά στο χωράφι το έτρωγαν μέσα από το σκεύος (μεγάλη ξύλινη σουπιέρα) όπου και το έφτιαχναν…

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών