Εκτέλεση

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι ή πράσο, το σκόρδο, το θυμάρι,το κάρυ και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.

Ρίχνουμε το μπρόκολο και το ζεστό ζωμό. Μόλις αρχίσει ο βρασμός χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά έως ότου το μπρόκολο μαλακώσει.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ χειρός ή μούλτι μέχρι να γίνει χυλός.

Βάζουμε ξανά στη φωτιά και προσθέτουμε το μπλε τυρί. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει, και δοκιμάζουμε τη γεύση. Επειδή όμως έχει προστεθεί το τυρί στη σούπα μπορεί να μην χρειάζεται επιπλέον αλάτι.

Σερβίρουμε σε ατομικά μπολ ή βαθιά πιάτα  με κρουτόν ή ψωμί ολικής άλεσης και πασπαλίζουμε από πάνω μπλε τυρί και τα καρύδια.

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: