Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι συνεχίζοντας το χτύπημα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί μαζί με το ποτό όπου έχουμε λιώσει τη σόδα. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο και το σουσάμι. Προσθέτουμε λίγο – λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι και να ζυμώνουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή.
Πλάθουμε λεπτά κορδονάκια, τα κυλάμε στο σουσάμι και φτιάχνουμε στρογγυλά κουλουράκια, μπαστουνάκια ή άλλα σχήματα και τα βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου όπου έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος. Προσέχουμε να μην είναι πολύ κοντά το ένα στο άλλο γιατί κατά το ψήσιμο θα φουσκώσουν. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 20 – 25 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας.