Εκτέλεση

  • Πορτοκαλένια φανουρόπιτα με 9 υλικά… γευστικότατη!.. γεμάτη άρωμα πορτοκαλιού!!!

 

  • Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
    Σε άλλο μπολ χτυπάμε το λάδι μαζί με τη ζάχαρη και ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα και το γαρίφαλο. Συνεχίζουμε το χτύπημα για μερικά λεπτά και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με κουτάλι και στο τέλος τις ζαχαρωμένες φλούδες πορτοκαλιού και τα φιστίκια (κρατάμε λίγα για να σχηματίσουμε το σταυρό πάνω στη φανουρόπιτα).

 

  • Απλώνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο και βουτυρωμένο ταψί (28 ή 30 νούμερο),  δημιουργούμε πάνω στη φανουρόπιτα ένα σταυρό με τα φιστίκια που κρατήσαμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180 βαθμούς, ανάλογα τον φούρνο για 45 – 55 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.