Εκτέλεση

  • Καταπληκτικός χαλβάς σιμιγδαλένιος φούρνου!!! Σκέτη απόλαυση!!!

    Συνταγή από παλιά… τον έφτιαχνε η πεθερά  μου…

  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι
    Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μία μικρή κατσαρόλα και βράζουμε 5′. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

 

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, το μπεικιν παουτερ, την κανέλα και ανακατεύουμε.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τ’ αυγά καλά, προσθέτουμε τη ζάχαρη το καλαμποκέλαιο και το μισό μείγμα από το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα, το λικέρ και το υπόλοιπο σιμιγδάλι. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το αδειάζουμε σε ένα ταψάκι ή άλλο πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 24 εκατοστά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 – 180 βαθμούς C για 45′ περίπου μέχρι να ψηθεί και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

 

  • Βγάζουμε το χαλβά από το φούρνο και ρίχνουμε αμέσως από πάνω το κρύο σιρόπι λίγο – λίγο με ένα κουτάλι… με τρόπο ώστε να πάει σε όλη την επιφάνεια.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών