Εκτέλεση

Μία νησιώτικη γεύση!… Μαραθόπιτα!… που έφτιαξε η φίλη μας Αγγέλικα! Βασισμένη η συνταγή σε αντίστοιχη πίτα που γεύτηκε στη Σύρο… με μικρές αλλαγές…  Μπορώ να πω ότι καλύτερη δεν έχω δοκιμάσει…

ετοιμάζουμε τη γέμιση…

  • Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το σπανάκι, το μάραθο, το ανθότυρο, το ένα αυγό, το κορν φλεικς, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.

 

  • Σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας φροντίζοντας να εξέχει λίγο από τα τοιχώματα του ταψιού. Το λαδώνουμε ελαφρά και αδειάζουμε πάνω του το μείγμα της γέμισης. Απλώνουμε ομοιόμορφα. Τοποθετούμε από πάνω το άλλο φύλλο, να καλύπτει τη γέμιση. Γυρίζουμε το κάτω φύλλο προς τα μέσα.

 

  • Χαράζουμε την πίτα, χτυπάμε το άλλο αυγό με ένα πιρούνι και το ρίχνουμε από πάνω. Με τη βοήθεια πινέλου αλείφουμε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 190 βαθμούς για 40 έως 50 λεπτά περίπου, (πάντα σύμφωνα με το φούρνο μας) μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών