Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το τριμμένο κολοκύθι, προσθέτουμε το αυγό, το γάλα ή το νερό, το λάδι (κρατάμε λίγο για να λαδώσουμε το ταψί και να ρίξουμε λίγο από πάνω πριν τη βάλουμε στο φούρνο), το τυρί τριμμένο με το χέρι και τελευταία ρίχνουμε το αλεύρι λίγο – λίγο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Θέλουμε να γίνει ένας πηχτός χυλός. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ή γάλα ανάλογα για να αποκτήσουμε την πυκνότητα που θέλουμε.

 

  • Απλώνουμε το μείγμα στο μεγάλο ταψί του φούρνου αφού πρώτα το λαδώσουμε με λίγο από το λάδι που κρατήσαμε. Τη στρώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα, ρίχνουμε από πάνω λίγη φέτα τριμμένη και λίγο ελαιόλαδο. Δεν πρέπει να έχει πολύ πάχος, η πίτα αυτή γίνεται λεπτή.

 

  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για μία ώρα περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών