Skip to content
…μία συνταγή για να απολαύσουμε διαφορετικά το γευστικό τόνο. Ψάρι με μεγάλη θρεπτική αξία και πολύ καλή πηγή βιταμινών, ιχνοστοιχείων και πρωτεΐνης (ειδικά ο τόνος με κόκκινο κρέας, λόγω της μυοσφαιρίνης που υπάρχει στους μύες του). Ανήκει στα λιπαρά ψάρια με υψηλή περιεκτικότητα σε ω-3 λιπαρά οξέα.
Υλικά
- 2 κονσέρβες τόνο σε νερό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (στον τρίφτη)
- μισό φλιτζ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 μικρή πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- ασπράδι από 2 αβγά
- 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 3/4 φλιτζ. τσαγιού κουάκερ (νιφάδες βρώμης)
- 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βγάζουμε τον τόνο από τις κονσέρβες, και τον στραγγίζουμε καλά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά (κρατάμε λίγο λάδι για το ταψί) και τα ανακατεύετε καλά.
- Ζυμώνουμε το μείγμα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο κουάκερ ακόμα. Πλάθουμε τα μπιφτέκια τόνου, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί ελαφρώς λαδωμένο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C για 20-25 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας ή μέχρι να ροδίσουν.