Εκτέλεση

Χτυπάμε το καλαμποκέλαιο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, το κονιάκ, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ξύσμα απ΄το πορτοκάλι. Τέλος προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ μαζί με λίγο αλεύρι ανακατεύουμε και συνεχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι ώσπου να γίνει η ζύμη εύπλαστη. Απλώνουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1 εκατοστού και με κουπάτ σε σχήματα καρδιάς κόβουμε μπισκότα.

Στρώνουμε σε ταψί ή στη λαμαρίνα του φούρνου λαδόκολλα και τοποθετούμε τα μπισκότα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10΄ – 15′ περίπου.

Ετοιμάζουμε το γλάσο: Βάζουμε τη ζάχαρη άχνη και το νερό σε ένα μπολ, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει το γλάσο λείο, ώστε να απλώνεται εύκολα πάνω στα μπισκότα. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό ή αν είναι πολύ αραιό λίγη ζάχαρη άχνη. Χρησιμοποιούμε το γλάσο αμέσως γιατί στεγνώνει γρήγορα. Πριν προλάβει να στεγνώσει ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα κρυσταλλική ζάχαρη.

Σημείωση: Αν θέλουμε να αποφύγουμε τη διαδικασία αυτή του γλάσου, πασπαλίζουμε τα μπισκότα με κρυσταλλική ζάχαρη πριν τα βάλουμε στο φούρνο να ψηθούν, αφού πρώτα απλώσουμε πάνω τους λίγο νερό με ένα πινέλο για να κολλήσει η ζάχαρη. Έτσι αφαιρώντας το γλάσο θα έχουν και λιγότερες θερμίδες!

Καλή επιτυχία!!!

 

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: