Εκτέλεση

 

  • Ανοιξιάτικο, αγαπημένο φαγητό με τους λατρεμένους τρυφερούς λοβούς μπιζελιών…
  • Γεύσεις και μνήμες παιδικής ηλικίας!!!
  • Θυμάμαι το φράχτη στον  κήπο της μαμάς που οι μπιζελιές έκαναν αναρρίχηση… κάλυπταν και αγκάλιαζαν όλο το πλέγμα… φωτογραφία κάτω…Γεμάτες πανέμορφα μοβ άνθη και τους μικρούς λοβούς να κρέμονται και να με προκαλούν… Έκοβα και τους έτρωγα ωμούς… Πόσο  τραγανοί και νόστιμοι ήταν…
  • Καθαρίζουμε τα μπιζέλια κόβοντας με μαχαίρι τις 2 άκρες και αφαιρούμε τις κλωστές, αν υπάρχουν. Τα πλένουμε καλά και τ΄ αφήνουμε να στραγγίσουν.

 

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν και προσθέτουμε τα καρότα. Τα σοτάρουμε 5 λεπτά και ρίχνουμε τον αρακά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μπιζέλια, τη σάλτσα ντομάτα, τον άνηθο, τα κορόμηλα, αλάτι, πιπέρι και 2 φλιτζ. νερό.

 

  • Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν τα μπιζέλια και να μείνουν με λίγη σάλτσα (μελωμένη). Όση ώρα βράζει το φαγητό μας το παρακολουθούμε και αν χρειαστεί ρίχνουμε ακόμη λίγο νερό ζεστό.

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

 

 

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών