Εκτέλεση
- Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 2΄- 3΄ (χωρίς να πάρουν χρώμα).
- Προσθέτουμε τα μπιζέλια, τον ντοματοπελτέ (διαλυμένο σε 1/2 ποτήρι νερό), τη σάλτσα κέτσαπ και το μάραθο, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε μερικά λεπτά ακόμα.
- Στη συνέχεια αδειάζουμε το φαγητό σε πήλινο σκεύος αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο 1/2 ποτήρι νερό. Σκεπάζουμε το πήλινο με το καπάκι του και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C. Εάν χρειαστεί συμπληρώνουμε ελάχιστο ζεστό νερό ακόμα.
- Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου, έως ότου μαλακώσει καλά τόσο το κοτόπουλο όσο και τα μπιζέλια. Θα είναι έτοιμο όταν δέσει και μελώσει η σάλτσα του.
- Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.