Εκτέλεση

  • Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 2΄- 3΄ (χωρίς να πάρουν χρώμα).

 

  • Προσθέτουμε τα μπιζέλια, τον ντοματοπελτέ (διαλυμένο σε 1/2 ποτήρι νερό), τη σάλτσα κέτσαπ και το μάραθο, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε μερικά λεπτά ακόμα.

 

  • Στη συνέχεια αδειάζουμε το φαγητό σε πήλινο σκεύος αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο 1/2 ποτήρι νερό. Σκεπάζουμε το πήλινο με το καπάκι του και το βάζουμε σε προθερμασμέν φούρνο στους 180 βαθμούς C. Εάν χρειαστεί συμπληρώνουμε ελάχιστο ζεστό νερό ακόμα.

 

  • Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου, έως ότου μαλακώσει καλά τόσο το κοτόπουλο όσο και τα μπιζέλια. Θα είναι έτοιμο όταν δέσει και μελώσει η σάλτσα του.

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών