Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το πέστο: Βάζουμε σ’ ένα μούλτι ή μπλέντερ τα μπιζέλια (αφού πρώτα κόψουμε λίγο τις άκρες τους με ένα μαχαιράκι και τα πλύνουμε καλά), τους ηλιόσπορους, το σκόρδο και τον άνηθο.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και προς το τέλος τη φέτα. Αλέθουμε μέχρι το πέστο να γίνει λείο. Αλάτι δεν χρειάζεται, μόνο στην περίπτωση που η φέτα δεν είναι πολύ αλμυρή.
Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε τα ξαναβάζουμε στην
κατσαρόλα, ρίχνουμε το πέστο, ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και σερβίρουμε.