Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι μαζί με το μπέικιν, το αλάτι, τις αλεσμένες μπανάνες ή τα αλεσμένα αμύγδαλα και τη ζάχαρη . Ανακατεύουμε τα υλικά, κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο, το νερό και το άρωμα βανίλιας. Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει μαλακή.

 

  • Μεταφέρουμε τη ζύμη σε λαδωμένο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος (λαδόκολλα) και την ανοίγουμε σε ορθογώνιο 20Χ30 , πάχους μισού εκατοστού. Απλώνουμε τη μαρμελάδα, τυλίγουμε σε ρολό και καλύπτουμε με μεμβράνη. Τοποθετούμε το ρολό στο ψυγείο για 30 λεπτά.

 

  • Αφαιρούμε τη μεμβράνη και κόβουμε το ρολό σε λεπτές ροδέλες και τις τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου ή στη λαμαρίνα που την έχουμε καλύψει με λαδόκολλα και τη λαδώσαμε ελαφρώς. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα μεταφέρουμε από το ταψί σε σχάρα για να κρυώσουν.

 

  • Καλή επιτυχία!

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών