Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τις ντομάτες, κόβουμε ένα καπάκι από το κοτσάνι και αδειάζουμε με προσοχή τη σάρκα με ένα κουτάλι. (Τη σάρκα την πολτοποιούμε για να φτιάξουμε τη σάλτσα). Τις ρίχνουμε λίγο αλάτι και τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 20 λεπτά περίπου και τα καπάκια τους.

 

  • Σε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και μόλις μαλακώσει και γίνει διάφανο προσθέτουμε, το σκόρδο σοτάρουμε λίγα λεπτά και  ρίχνουμε  τις ντομάτες. Αφού βράσει η ντομάτα και αρχίσει να δένει η σάλτσα, με προσοχή βάζουμε τις ντομάτες μέσα στη σάλτσα, σπάμε ένα – ένα τα αυγά και σε κάθε ντομάτα ρίχνουμε ένα. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με πάπρικα, κλείνουμε το τηγάνι ή την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε λίγα λεπτά ή περισσότερα… (ανάλογα με το πως προτιμάμε τα αυγά, μελάτα ή σφιχτά). Εναλλακτικά αφήνουμε τις ντομάτες στο ταψάκι που τις ψήσαμε, αδειάζουμε στο ταψί και τη σάλτα, σπάμε ένα αυγό σε κάθε ντομάτα και τις ψήνουμε στο φούρνο για λίγα λεπτά…
    Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό- βασιλικό και … και έτοιμα να τα απολαύσουμε!

 

  • Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.
φωτογραφία οδηγιών