Φρούτα και γιαούρτι με ταχίνι

16 Οκτωβρίου 2017

Ένα υγιεινό  εύκολο θρεπτικό πιάτο, πλούσιο σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες.

Υλικά

  • 1 μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες (τις περιχύνουμε με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν)
  • μανταρίνια ή πορτοκάλια, ακτινίδια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια ή ότι άλλα φρούτα θέλουμε
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού αποξηραμένα  κράνμπερυ.

  Για τη σάλτσα ταχίνι:

  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού ταχίνι
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 κουτ. σούπας χυμό από μανταρίνια ή πορτοκάλια
  • λίγη κανέλα
  • 5 κουτ. σούπας νερό

Εκτέλεση

Για να κάνουμε τη σάλτσα, βάζουμε το ταχίνι, το μέλι, το χυμό μανταρινιών, την κανέλα, και το νερό σε ένα μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε ένα άλλο μπολ ή σε ατομικά μπολάκια τοποθετούμε λίγη ποσότητα γιαουρτιού και από πάνω όλα τα φρούτα και σιγά-σιγά ρίχνουμε τη σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως.

φωτογραφία οδηγιών
Μοιράσου:

1 σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.