Εκτέλεση

Φτιάχνουμε το ζελέ κεράσι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτί και το αφήνουμε να κρυώσει.
Φτιάχνουμε την κρέμα αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας και την αφήνουμε να κρυώσει (σκεπασμένη για να μη κάνει κρούστα).
Στη συνέχεια τοποθετούμε το ραβανί ή ότι υλικό προτιμήσουμε για βάση σε μία βαθιά πιατέλα, απλώνουμε πάνω του την κρέμα αραβοσίτου και βάζουμε στο ψυγείο να πήξει. Κατόπιν πάνω στην κρέμα ρίχνουμε το ζελέ και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να παγώσει. Μπορεί να μείνει έτσι στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα το σερβίρουμε. Τότε χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να γίνει πηχτή σαντιγί. Την απλώνουμε στο ζελέ, σκορπάμε πάνω της τα λαχταριστά κεράσια και το γλυκάκι μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

Σημείωση : μπορούμε να παραλείψουμε τη σαντιγί και τη βάση (να μείνει το γλυκάκι μας μόνο με την κρέμα και το ζελέ). Έτσι θα έχει λιγότερες θερμίδες… κι εμείς που θα το φάμε λιγότερες ενοχές …

Επίσης μπορούμε να αφαιρέσουμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και να τα ρίξουμε στο ζελέ κεράσι!

 

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.

φωτογραφία οδηγιών φωτογραφία οδηγιών

Μοιράσου: