Εκτέλεση
- Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε τους κρόκους, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα να αναμειχθούν καλά τα υλικά, προσθέτοντας λίγο – λίγο το αλεύρι το οποίο έχουμε κοσκινίσει από πριν μαζί με το μπέικιν πάουντερ.
- Στη συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν πηχτή μαρέγκα και τα ρίχνουμε στο μείγμα ενώ ανακατεύουμε ελαφρά. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος (στρογγυλό) διαμέτρου 18 εκατοστά. Τοποθετούμε τα κεράσια από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40- 45 λεπτά περίπου ή ανάλογα με το φούρνο μας μέχρι να ροδίσει μέχρι να ροδίσει.
- Τη βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την πασπαλίζουμε με την άχνη. Έτοιμη η κερασόπιτά μας!
- Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων (Ν.2121/93), απαγορεύεται η αναδημοσίευση σε οποιοδήποτε μέσο, φωτογραφιών, βίντεο και τμήματος ή ολόκληρου του κειμένου της συνταγής και του υπόλοιπου άρθρου της παρούσας ανάρτησης. Επίσης απαγορεύεται η χρήση των συνταγών για επαγγελματικούς σκοπούς, από οποιονδήποτε.