Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία ανοιχτή κατσαρόλα, βάζουμε τον κιμά και σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς και σπάζοντας τα χοντρά κομμάτια (τους σβόλους) με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε χαμηλή φωτιά για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τα καρότα ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τώρα και τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δυόσμο και την πάπρικα. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για άλλα 15-20 λεπτά ή μέχρι να σωθούν τα υγρά. Στο τέλος προσθέτουμε και το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Μόλις μείνει με τη σάλτσα του ο κιμάς είναι έτοιμος να σερβιριστεί με πιλάφι ρύζι ή πλιγούρι, εναλλακτικά με τηγανητές ή ψητές πατάτες και μια δροσερή πράσινη σαλάτα!