Εκτέλεση
- Αφαιρούμε τα μικρά φυλλαράκια από τα λουλούδια που υπάρχουν στο εξωτερικό τους και τον στήμονα από το εσωτερικό. Τα πλένουμε καλά και τα απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας ή σε μια πετσέτα να στεγνώσουν.
- Μετά τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε τα κολοκυθολούλουδα να σοταριστούν. Ανακατεύουμε με προσοχή να μη καούν.
- Ετοιμάζουμε τα αυγά. Τα σπάμε ένα – ένα και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το σαφράν και τη φέτα τριμμένη με το χέρι. Χτυπάμε με ένα πιρούνι και μόλις τα λουλούδια είναι έτοιμα (πρέπει να έχουν μαλακώσει) ρίχνουμε στο τηγάνι και το μείγμα των αυγών.
- Ανακατεύουμε, αφήνουμε να ψηθεί η ομελέτα για 2 – 3 λεπτά και με τη βοήθεια ενός πιάτου την γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Κλείνουμε τη φωτιά αφήνουμε την ομελέτα μας 2 λεπτά ακόμα στο τηγάνι και είναι έτοιμη!