Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη για 4-5 λεπτά. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και το ρίχνουμε στο μείγμα της ζάχαρης με το λάδι. Προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε καλά. (΄Εχουμε κοσκινίσει από πριν το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ). Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, ρίχνουμε το αλεύρι λίγο – λίγο και στη συνέχεια ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή, να πλάθεται εύκολα και να μην κολλάει στα χέρια. Μόλις είναι έτοιμη, πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα και τα τοποθετούμε σε ταψιά πάνω σε λαδόκολλα όχι πολύ κοντά το ένα με το άλλο, γιατί με το ψήσιμο θα φουσκώνουν. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς C για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.